Hoppa över navigering

Tillsammans når vi framgång

Kvalitet, innovation, produktbredd och design

Caparol erbjuder innovativa produkter och tjänster för bästa möjliga utformning, skydd och försköning av ytor både ute och inne. Internationellt har vi etablerat ett rykte som en pålitlig partner för såväl proffs som konsument och våra nationella och internationella framgångar har sin grund först och främst i våra kärnkompetenser:

  • Kvalitet
  • Innovation
  • Produktbredd
  • Design
  • Lokal närvaro

Hög kvalitet i alla led – Produkter såväl som personal

Vi lägger stor vikt vid att våra produkter skall hålla högsta möjliga kvalitet. Endast de bästa råvarorna används och en kontinuerlig kontroll av tillverkningen garanterar hög kvalitet genom hela produktionslinjen.

Våra kunniga medarbetare ute i butikerna och på fältet borgar för att kvaliteten säkerställs hela vägen ut till kund. Vi bidrar gärna med tips och råd för hur man bäst använder våra produkter och årligen hålls både teoretiska och praktiska utbildningar för såväl personal som kunder.

Innovationskraft – Konsten att hela tiden höja ribban

För Caparols ägare - som i många generationer varit kemister - har forskning och utveckling alltid legat varmt om hjärtat. Ett led i kvalitetstänket som genomsyrar bolaget är att mycket tid och pengar ska läggas på just utvecklingen av nya, hållbara färger. Vi höjer ofta ribban med våra produkter och tjänster.

Vi var till exempel först i världen med att lansera en lösningsmedelsfri inomhusfärg. Vi är dessutom ledande inom dammfri sprutmålning med vårt Nespri-system, vilket gör att behovet av täckning minimeras. Vi har till och med målat innertak i varuhus medan kunderna fortfarande gick omkring i butiken.

Vår Edition Carbon med kolfiber ger putsade fasader extremt hög hållfasthet och motståndskraft mot fysisk påverkan. Med Carat Oljefärg revolutionerade vi utomhumålningen 2011 genom att erbjuda världens första självrengörande färg för träfasader. Sedan tidigare hade vi redan gjort samma sak med putsade ytor med den självrengörande AmphiSilan Fasadfärg.

Läs gärna mer om dessa och andra produkter under Innovationer.

Marknadens bredaste sortiment

Vår kompetens bygger på mer än 120 års erfarenhet och under årens lopp har vi utökat vår kunskap genom utveckling av andra relaterade produkter. Idag erbjuder Caparol troligtvis det bredaste produktsortimentet i branschen. 

Det sträcker sig från grundfärger, täckfärger, lacker, puts, fasadsystem, golvbeläggningar, byggnadsskyddsprodukter, akustiksystem, väggbeklädnader och dekorativa produkter. 

Produktsortimentet i kombination med vår säljare garanterar en lösning på i princip alla de önskemål och krav våra kunder kan tänkas ha.

Mer ingående information om våra produkter hittar du på produktsidan på www.caparol.se. 

Modern design – Koncept och idéer för färgdesign

Idag vill kunder ofta ha en skickligt vald och individuell kombination av färger och material - designalternativ och kompetens blir allt viktigare .

Därför erbjuder vi ett mångsidigt och färgstarkt utbud av material för fasader och interiörer . Förutom klassiska färger och lacker, finns det även dekorativa putser eller väggbeklädnader.

I våra butiker finns Matchguide, en nyskapande färgkarta där alla kombinationer av grund- och accentkulörer kan kombineras med enastående resultat. 

Online har vi även vårt kulörsättningsprogram SPECTRUM där du kan ladda upp egna bilder och med lätthet kulörsätta innan du går vidare för kanske ett litet samtal med någon av våra butikssäljare.

Läs mer om dina inspirationsmöjligheter på vår konsumenthemsida.

Vår närhet till kunden

Med 18 egna butiker, webbshop och en mängd återförsäljare över hela landet är vi alltid tillgängliga med råd och hjälp för våra kunder. Vi har dessutom ett antal mycket erfarna representanter som konstant är ute på fältet för att understödja gamla och nya kunder.