Hoppa över navigering

Vår historia

År 1885 - tio år innan företaget grundades - förvärvade familjen Murjahn, ursprungligen en köpmansfamilj från Hamburg, gruvrättigheter i Odenwald. 

Familjeföretaget grundades för att bryta mineralen amfibolit (även Hornbländegnejs), men utvecklades senare till att bli en tillverkare av beläggningsmaterial för byggsektorn. Dessa material var ursprungligen pulverprodukter tillverkade av mineralpigment, fyllnadsmedel och bindemedeln krita / kasein ("Murjahn s Coating Powder") och sedan även en form av natriumsilikat. Senare, främst på grund av Dr Robert Murjahns livsverk, ändrades fokus i forskningen till syntetiska dispersionsbindemedel. 

På detta område blev företaget inom kort en specialist och pionjär, en roll som det har än idag. Framför allt det vattenbaserade färgbindemedlet "Caparol" (casein, paraffin, oleum) - senare med syntetisk dispersion som den grundläggande råvaran istället för olja - blev mycket populär bland tyska målare och dekoratörer.

Idag, över 120 år senare, är det DAW en av de viktigaste företagen i branschen i Europa. DAW är ett familjeägt företag - nu i 5:e generationen.